Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:28 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un alt partid pe eșichierul politic?

ro

03 Feb, 2016 17:10 1701 Marime text
La Tribunalul București a fost depusă, astăzi, o cerere pentru înregistrarea Partidului Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor (PACT). Anunțul a fost făcut de Sebastian Burduja (foto), membru al comitetului de inițiativă și unul dintre fondatorii PACT.

Acesta a declarat, într-o conferinţă de presă, că, în cazul în care cetățenii nu se vor implica, în România nu se vor produce schimbările necesare, iar copiii de azi vor crește într-o țară din ce în ce mai vulnerabilă și mai săracă, în care distanța dintre cetățeni și politicieni va fi tot mai mare: "Avem deplină încredere în faptul că putem fi în fața cetățenilor în iunie, în noiembrie și de acum înainte. În ultimii trei ani am fost în toată țara, în peste 300 de localități. A fost cu adevărat un privilegiu, am stat de vorbă cu mii de oameni. Ei s-au săturat de cancan-uri, de manipulări, de teorii ale conspirației și vor să vadă că oamenii care ar trebui să îi reprezinte sunt puși pe treabă, știu ce au de făcut, știu să îi asculte și să îi înțeleagă, dar și să găsească soluții la probleme". Sebastian Burduja este absolvent de Stanford și Harvard.
 
Un alt membru fondator al PACT, Cosmin Drăgoi, a declarat că partidul va fi unul de centru, avansând soluții concrete la problemele actuale ale țării: "O să vă întrebați poate de ce vin oameni care lucrează în momentul acesta pe salarii mari în companii multinaționale, peste hotare sau în țară, de ce sunt dispuși să rupă din timpul lor sau să renunțe la privilegiile de care beneficiază deja pentru a se implica într-un astfel de proiect. Chiar în actualul guvern tehnocrat avem astfel de oameni, care renunță la funcții mari pentru că au acest simțământ, al datoriei față de țară".
 
În opinia lui Sebastian Burduja, cele mai mari probleme ale României sunt legate de: educație, atât în ce privește curricula școlară, cât și infrastructura unităților de învățământ, sănătate, infrastructură și reforma administrației publice. El a menționat că mai puțin de jumătate dintre cei 500 de membri care fac parte din PACT au studii în străinătate. Totodată, el a subliniat că PACT susține necondiționat turul al doilea pentru alegerile locale.
 
În ce privește distribuția geografică a membrilor, potrivit lui Burduja, PACT acoperă aproximativ 30 de județe. El a ţinut să precizeze că formațiunea este finanțată integral de membrii săi.



sursa foto: rador.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii