Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:32 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un alt furnal al Combinatului de la Galaţi, demolat controlat (video)

ro

25 Nov, 2014 20:55 1777 Marime text
Mai multe elemente de infrastructură aparţinând fostului Furnal 6, de la Combinatul ArcelorMittal din Galaţi au fost demolate controlat, azi, operaţiunea fiind făcută atât din raţiuni economice şi de mediu, cât şi pentru siguranţa celor care lucrează pe platforma siderurgică.
 
Purtătorul de cuvânt al Combinatului de la Galaţi, Dorian Dumitrescu, a declarat că operaţiunile efectuate la fostul Furnal 6 au constat în demolarea unor elemente de infrastructură, prin detonare, întrucât acesta nu mai era funcţional de 20 de ani, punea în pericol siguranţa muncitorilor şi a mediului, dar şi pentru ca fierul vechi rezultat din el să fie folosit în cadrul oţelăriei, relatează Mediafax.
 
El a precizat că Furnalul 6 a fost pus în funcţiune în anul 1981, dar producţia acestuia s-a oprit în urmă cu 20 de ani din cauza unei avarii majore, când s-a produs o explozie în urma căreia patru persoane şi-au pierdut viaţa. Furnalul nu a mai fost repornit de atunci întrucât nu a mai putut fi reparat.
 
Iniţial, operaţiunile de demolare la fostul Furnal nr. 6 au fost programate să aibă loc duminică, 23 noiembrie, dar acestea au fost amânate din cauza seismului de 5,7 grade pe scara Richter produs sâmbătă seară în zona Vrancea, pentru se evita orice problemă. Atunci, la Combinatul ArcelorMittal din Galaţi s-au înregistrat unele reduceri ale capacităţii de producţie ca urmare a dificultăţilor legate de alimentarea cu energie electrică.
 
În imaginile video puteţi urmări secvenţe înregistrare în urmă cu un an, la demolarea Furnalului 2.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii