Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:17 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un adolescent cu dizabilități a fost legat de ușă și lăsat cu orele în soare

ro

14 Jul, 2015 21:16 1253 Marime text
Câteva imagini filmate în curtea Complexului de servicii sociale Istru din Sectorul 6 al Capitalei, un centru pentru copii cu dizabilităţi, uimesc şi revoltă peste măsură. În imagini se vede cum un adolescent este legat de o ușă și lăsat să stea în soare. Asistenții sociali spun că  băiatul are 16 ani și suferă de mai multe boli grave. Totul a fost surprins de o persoană care locuiește în apropierea centrului şi care s-a hotărât să dea imaginile presei. Un jurnalist i le-a arătat unui angajat al complexului iar acesta, în loc să fie revoltat, a izbucnit în râs.
Cazul a ajuns imediat pe masa Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din Sectorul 6 al Capitalei care a deschis o anchetă. "Să legi un copil de un gard, tu cel care trebuie să îl îngrijești, după părerea mea e mai mult decât un incident, e o tragedie. Am solicitat deja Direcției să aplice sancțiuni disciplinare pentru personalul respectiv și am solicitat o anchetă penală", a precizat Gabriela Coman, președintele ANPDCA. Între timp, DGASPC a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6. Procurorii au deschis un dosar penal în acest caz.
Directorul organizației neguvernamentale care a construit două căsuțe pentru 21 de copii cu dizabilități susține că a identificat și alte probleme în centru și de aceea cere demisia angajaților care l-au legat pe adolescent de ușă.

sursa foto: romania libera, adevarul
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii