Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:13 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UMC Constanța se pregătește pentru alegeri

ro

06 Dec, 2015 21:52 2239 Marime text
 
Universitatea Maritimă din Constanţa se pregăteşte de alegeri. Nu este foarte uşor, deorece există o contestaţie din partea conf. dr. Ghiorghe Bătrînca, care invocă nerespectarea unui articol din Legea nr. 1/2011 privind calendarul de alegeri, respectiv durata de minim şase luni între referendumul pentru modalitatea de desemnare a rectorului şi data propriu-zisă de alegeri.
 
Referendumul pentru stabilirea modalităţii de desemnare a rectorului a avut loc la 10 septembrie, așa încât, dacă e să ne luăm după ce spune legea invocată de conf. dr. Bătrînca, alegerea rectorului UMC nu se poate face înainte de data de 10 martie 2016.
 
Aşa încât în Senatul UMC s-a aprobat ca perioada de depunere a candidaturilor să se prelungească până pe 15 decembrie, urmând ca alegerea rectorului să aibă loc pe 11 martie 2016 (turul I), în caz de necesitate al doilea tur fiind prevăzut pe data de 12 martie.
 
Conform primului calendar al alegerilor pentru funcţia de rector al Universităţii Maritime din Constanţa, miercuri (9 decembrie), ar trebui să aibă loc alegerile pentru această funcţie. Vom vedea ce se întâmplă până atunci şi ce se va întâmpla cu contestaţia conf. dr. Bătrînca. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii