Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:56 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ultimul minut din luna iunie va avea 61 de secunde

ro

18 Jun, 2015 08:29 1153 Marime text
 
Pe 30 iunie vom trece printr-un moment cu adevărat incredibil - un minut va ţine 61 de secunde. Ultima dată când s-a întâmplat asta, internetul s-a prăbuşit.
 
La ora 23.59 în dată de 30 iunie, vom trece din nou printr-o experienţă rară - un minut va dura mai mult de 60 de secunde. În 2012, ultima dată când s-a întâmplat asta, mai multe site-uri precum Reddit sau LinkedIn au „îngheţat”, calculatoarele neputând să facă faţă secundei în plus, informează yoda.ro.
 
Daniel Gambis, directorul Serviciului de Rotaţie al Pământului, o parte din IERS (Internaţional Earth Rotation and Reference Systems Service), şi cel responsabil cu deciderea momentului în care are loc acest eveniment, susţine că sistemul are lacune.
 
„Problema este cu sincronizarea dintre calculatoare. Ele reuşesc să desluşească anumite lucruri, dar uneori poate dura câteva zile. Ultima modificare, pe 30 iunie 2012, a fost turbulentă pentru multe servere de Internet - sistemul de rezervare al companiei aeriene din Australia, Qantas, a picat pentru câteva ore” le-a spus celor de la Phys.org, citat de yoda.ro.
 
Secunda în plus este o adăugire cerută de IERS pentru a se asigura că ceasul atomic este sincronizat cu rotaţia Pământului şi are loc atunci când există o diferenţa de 0.9 secunde între Ora Universală Coordonată şi aceasta, relatează yoda.ro.
 
Din 1972, secunda în plus a fost folosită de 25 de ori.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii