Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:40 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ultima zi pentru asigurarea obligatorie a casei fără amenzi Vezi judeţele cu cei mai conştiincioşi români

ro

05 Aug, 2011 23:21 657 Marime text

La data de 30 iunie 2011, 64% din locuinţele din Municipiul Bucureşti erau asigurate, fie prin asigurări facultative, fie prin poliţe obligatorii de asigurare.

Pe următoarele două locuri se situează judeţul Constanţa, cu 53,1% dintre locuinţe asigurate, şi judeţul Timiş, cu un grad de cuprindere în asigurare de 51,4%, se arată într-un comunicat al CSA.

La polul opus, cele mai scăzute grade de cuprindere în asigurare a locuinţelor se înregistrează în judeţele Vaslui (21%), Gorj şi Maramureş (fiecare cu 29,3%), precum şi Botoşani (29,5%).

Bilanţul la nivelul întregii ţări este de 3.377.026 locuinţe asigurate, la jumătatea acestui an. Dintre acestea, 2.793.628 au o asigurare facultativă, iar 583.398 una obligatorie. Asta presupune un grad total de cuprindere în asigurare a fondului locativ al României de 40,3%.

 Asigurările obligatorii a crescut şi piaţa celor facultative

"În luna iulie, vânzările de poliţe obligatorii emise de PAID au continuat să crească, şi chiar într-un ritm considerabil. Cel mai probabil acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu asigurările facultative, drept pentru care estimez că, în prezent, avem un grad total de cuprindere în asigurare în jur de 45%", a declarat preşedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, Angela Toncescu.

Potrivit acesteia, procentul este dublu faţă de cel înregistrat înainte de implementarea legii care prevede obligativitatea asigurării locuinţelor.

Şefa CSA susţine că introducerea obligativităţii asigurării a impulsionat şi asigurările facultative. "Am convingerea că trendul de creştere va continua, astfel încât tot mai mulţi oameni să fie protejaţi prin asigurare", a adăugat Angela Toncescu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii