Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:09 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UE, noi măsuri împotriva atacurilor cibernetice

ro

07 Jul, 2016 08:09 1720 Marime text
Întreprinderile europene din unele sectoare strategice vor fi constrânse ca până la sfârșitul anului 2018 să se protejeze mai bine împotriva atacurilor online și a altor viruși informatici, în virtutea unei legislații europene aprobate miercuri de Parlamentul European, înformează AFP.
 
Miza este de a împiedica repetarea unor incidente similare celor din ultimele luni precum atacul comis împotriva canalului de televiziune francofon TV5 de către hackeri ruși în aprilie 2015 sau cel care a vizat sistemele informatice ale companiei aeriene poloneze LOT din Varșovia, două luni mai târziu.

Având în vedere aceste precedente, este necesară de acum înainte 'constrângerea operatorilor din infrastructurile strategice, care acționează dincolo de frontiere, să se preocupe mai mult de securitatea informatică și să facă astfel ca acest gen de incidente să nu se poată repeta', potrivit textului citit în Parlamentul European de conservatorul german Andreas Schwab.

Aceste prime reguli și norme ale securității cibernetice la scară europeană vor fi impuse serviciilor din domenii considerate esențiale, precum energia, transporturile, serviciile bancare și ale sănătății, motoarelor de căutare și serviciilor de stocare online.

Textul urmărește să întărească cooperarea în domeniu între țările UE, creând un grup de cooperare strategică pentru schimbul de informații și să ajute statele membre să-și consolideze capacitățile în materie de securitate cibernetică, potrivit serviciilor Parlamentului.  Întreprinderile victime ale unui atac important vor fi obligate să-l semnaleze autorităților.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii