Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:54 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UE cere Ungariei clarificări privind construcția gazoductului South Stream

ro

05 Nov, 2014 08:55 1490 Marime text
Comisia Europeană (CE) a anunțat, ieri, că a cerut guvernului de la Budapesta să clarifice legea ce permite construcția gazoductului South Stream. Este vorba despre un amendament la o lege, adoptat cu o zi în urmă de parlamentul ungar, în virtutea căruia vor putea începe lucrările de construcție a secțiunii gazoductului South Stream de pe teritorul Ungariei, transmit agențiile AFP și DPA, potrivit Agerpres.
 
 Amendamentul cu caracter general permite unei companii să construiască un gazoduct chiar dacă nu are licențele necesare pentru a-l opera. Astfel,  societatea mixtă în care compania ungară de stat MVM și cea rusă Gazprom dețin fiecare 50% din acțiuni, va putea începe lucrările.
 
În acest context, CE cere clarificarea privind criteriile pe baza cărora au fost acordate autorizaţiile, deoarece noua prevedere legală ungară nu clarifică criteriile după care companiile pot obține aceste autorizații.
 
Uniunea Europeană a cerut suspendarea lucrărilor la gazoductul South Stream, promovat intens de compania rusă Gazprom, estimând că unele state pe teritoriul cărora va trece conducta ar putea să încalce normele comunitare ce interzic furnizorilor de gaze naturale să controleze și accesul la conductele care transportă aceste gaze.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii