Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:12 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UDTTMR găzduiește prima întâlnire a Consiliului de Coordonare al Congresului Mondial al Tătarilor

ro

26 Aug, 2015 15:04 1423 Marime text
 
Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România (UDTTMR) va găzdui în data de 30 august 2015 prima întâlnire a Consiliului de Coordonare al Congresului Mondial al Tătarilor.
 
Până în prezent, au confirmat participarea reprezentanți ai tătarilor din Ucraina, delegația fiind condusă de însuși președintele Congresului Mondial al Tătarilor, Refat Çubarov, Turcia, Germania, Bulgaria, Polonia, Lituania. Consiliul de Coordonare este forul suprem de conducere al congresului, care a fost ales la Congresul Mondial al Tătarilor care a avut loc în perioada 1 – 2 august 2015, la Ankara. Din Consiliul de coordonare fac parte 24 de membri care reprezintă comunitățile de tătari din întreaga lume. România este reprezentată de trei membri ai UDTTMR: Gelil Eserghep (Președinte), Samir Menan (Prim-Vicepreședinte) și Metin Omer.
 
Întâlnirea care va avea loc la Constanța duminică, 30 august, va fi deosebit de importantă în contextul internațional actual, cu atât mai mult cu cât este prima ședință a Consiliului de Coordonare al Congresului Mondial al Tătarilor, după constituirea acestui for.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii