Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:39 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UDTTMR a celebrat Nawrez-ul, sărbătoarea sosirii primăverii (galerie foto)

ro

22 Mar, 2015 13:14 1889 Marime text
UDTTMR a organizat la sfârșitul săptămânii, la nivelul mai multor filiale, o serie de activități dedicate Nawrez-ului. Cea mai amplă manifestare dedicată Nawrez-ului, care semnifică sărbătoarea venirii primăverii în lumea turcică, a avut loc la Medgidia, unde filiala UDTTMR a pregătit numeroase surprize și un bogat program artistic susținut de copiii de la Școala Comunitară și ansamblul Mini-Karasu.
 
Alături de ei a mai evoluat și Corul de Ilahiuri al Muftiatului Cultului Musulman din România. Cei aproximativ 350 de spectatori au urmărit scenete în limba tătară, dansuri tătărești, recitări de poezie în limba tătară, dar și tradiționalul colind specific sărbătorii de Nawrez. Organizatorii au pregătit și o premieră. Este vorba despre un cor format din membre ale Organizației de Femei a UDTTMR Medgidia, care, pentru această primă evoluție în fața publicului, au pregătit o melodie scrisă de Gevat Rașid.
 
Printre invitați s-au numărat subprefecții județului Constanța, Ersun Anefi și Levent Accoium, primarul municipiului Medgidia, Marian Iordache, directorul Colegiului „Kemal Atatürk” din Medgidia, Accan Mologani, secretarul general al TIAD Dobrogea, Atilla Baykara, precum și subsecretarul de stat din cadrul Departamentului pentru Relații Interetnice, Aledin Amet, și deputatul UDTTMR, Varol Amet.
 
La finalul manifestării, oaspeții au primit ouă vopsite și câte un ghiveci cu grâu încolțit, simbol al bogăției.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii