Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:18 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UDTR organizează Festivalul Internaţional „Primăvara Comunitară” în Constanţa

ro

19 Mar, 2015 11:57 2536 Marime text
Uniunea Democrată Turcă din România organizează în perioada 20-21 martie cea de a XIV-a ediţie a Festivalului Internaţional „Primăvara Comunitară”.

Festivalul va debuta vineri, 20 martie, orele 17.00, la Muzeul Naţional de Istorie şi Arheologie din Constanţa, cu Simpozionul „Datini şi obiceiuri de Primăvară”. În cadrul simpozionului va fi decernată o plachetă de onoare chestorului principal de poliţie Nezir Gelaledin şi va fi vernisată expoziţia de pictură „Primăvara Interculturală”, autor Pouneh Bozçalışkan. Nezir Gelaledin este primul ofiţer de rang înalt de etnie turcă ajuns în funcţia de Director al Direcţiei Secretariat General şi Protocol din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Pouneh Bozçalışkan s-a născut la Teheran în 1974 unde a absolvit şi Facultatea de Filologie, Specializarea Limba Franceză. Din anul 2005 trăieşte în Turcia unde a început să picteze în acuarelă. Tânăra artistă plastică a urmat cursuri de pictură, la Ankara cu pictorul Orhan Gürel iar în anul 2013 a participat la o expoziţie comună organizată de Ministerul de Externe al Turciei. Din octombrie 2013 este în România alături de soţul său, Ali Bozçalışkan aflat în misiune diplomatică la Constanţa în calitate de Consulul General al Republicii Turcia.



În cadrul aceleiaşi manifestări, preşedintele comisiei de cultură, Serin Turkoğlu va susţine o prezentare power point cu tema „Cufărul cu obiceiuri ale etniilor din Dobrogea”.  Evenimentul se va încheia cu un miniconcert de vioară intitulat „Rapsodii de primăvară”, solist Alev Gafar.

Sâmbătă, 21 martie, începând cu orele 11.00 va avea loc un Spectacol Internaţional de Gală găzduit de Colegiul de Arte „Regina Maria” din Constanţa. Pe scenă vor urca ansamblurile folclorice aparţinând comunităţilor: turcă, tătară, romă şi aromână. Uniunea Democrată Turcă din România va fi reprezentată de ansamblul focloric „Delikanlilar” şi de corul „Mehtap”. Surpriza Galei va fi ansamblul focloric HOTEAD din Edirne, Turcia.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii