Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:41 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Udrea Mă întreb câţi politicieni sunt ţinuţi în lesă de mogulii de la Realitatea şi Antene

ro

19 Oct, 2010 18:39 1579 Marime text

Elena Udrea se declară surprinsă de "reacţia anemică a presei de bună-credinţă", după apariţia stenogramelor cu Sorin Ovidiu Vîntu, care ar demonstra afirmaţiile sale şi ale altor pedelişti, că omul de afaceri e capabil să dea lovituri de stat. "Mă întreb oare câţi politicieni sunt ţinuţi în lesă de aceşti doi moguli, Vîntu şi Voiculescu", scrie Udrea, pe blogul personal.

"Acum o săptămână şi ceva, scriam două articole pe blog despre strategia lui Sorin Ovidiu Vîntu şi Dan Voiculescu de a scăpa de Guvernul Boc şi apoi de preşedintele Traian Băsescu. Categoriseam acest plan ca o tentativă de lovitură de stat. După stenogramele apărute în presă ieri (luni. n.r.), văd că nu mă înşelam. Aceşti oameni sunt capabili de orice. Însetaţi de putere, pentru ei nu există presă, nu există angajaţi, nu există stat sau ideea de dreptate. În minţile lor există doar interese personale, lăcomie, angajaţii sunt slugi, iar cei care li se opun şi nu vor să le dea statul pe mână trebuie înlăturaţi", comentează Udrea, pe blogul personal, apariţia stenogramelor.

Ministrul spune că aceste documente demonstrează afirmaţiile sale mai vechi, acelea că jurnaliştii angajaţi la trusturile de presă deţinute de SOV şi de Dan Voiculescu sunt "tonomate".

"Mizeriile spuse de SOV despre Traian Băsescu arată, fără îndoială, că acesta este un ultim bastion al democraţiei în România. Din păcate, el este asaltat de scribi plătiţi cu bani grei şi bine cravaşaţi de stăpânii de presă. Aceştia le spun ce să scrie, cum să scrie. Iar angajaţi la SOV şi Voiculescu sunt simpli executanţi, nu degeaba le spuneam eu "dactilografi". Sau pur şi simplu "tonomate". Mă gândesc cum se simt unii dintre angajaţii Realităţii, care au pornit atâtea campanii de presă în numele "informării publicului", iar acum sunt dovediţi simpli executanţi", continuă Udrea.

Mai mult, ministru se declară surprins de reacţia "presei de bună-credinţă", care se comportă ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, deşi stenogramele dezvăluie adevărata faţă a televiziunilor.

"Totuşi, mă surprinde reacţia anemică a presei de bună-credinţă. Au în faţa ochilor dovada campaniilor de presă care au ca scop doborârea adversarului politic, şi nu spun nimic. Nicio reparaţie morală pentru toţi oamenii politici care nu au cedat în faţa şantajiştilor. Pentru toţi oamenii politici în care s-a lovit fără milă, deveniţi peste noapte proscrişi şi duşmani ai poporului. Nimic, toată lumea se comportă de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat. Asta în condiţiile în care o iau de la capăt în fiecare săptămână. Totul e normal: chiar şi faptul că un afacerist veros a reuşit, după propriile-i spuse, să-l suspende pe preşedintele în funcţie în 2007. Prin controlul asupra oamenilor politici şi asupra presei. Ei bine, asta este lovitură de stat", continuă Udrea.

"Mă întreb oare câţi politicieni sunt ţinuţi în lesă de aceşti doi moguli. Sunt aceiaşi politicieni care vor să vadă Guvernul căzut săptămâna viitoare, care vor să-l suspende apoi pe preşedinte. S-au mai cizelat între timp - nu mai merg la spa-uri seara -, dar sunt la fel: oameni acontaţi, ţinuţi din scurt şi cu azimutul bine trasat", acuză ministrul.

"Nu trebuie să lăsăm România pe mâna lor! Cred încă în curăţirea presei româneşti. Cred încă în presa capabilă să se revolte din interior. Cred în jurnaliştii de bună-credinţă, care vor îndrăzni să ridice vocea şi să spună că aşa nu se mai poate", îşi încheie ministrul postarea.

Sursa: Realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • qwas 21 Oct, 2010 14:29 Eu ii dau dreptate eleni udrea - presa nu e libera si raspunde la interesele mogulilor. Degeaba au murit oameni la revolutie.