Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:48 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Udrea, Cocoş şi Bica, la ICCJ

ro

25 Jan, 2016 12:12 2388 Marime text
 
Elena Udrea, Dorin Cocoş şi Alina Bica s-au prezentat, în această dimineaţă, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), unde au loc noi termene în dosarele în care sunt judecaţi.
Prima a fost Elena Udrea, care s-a prezentat în faţa magistraţilor de la Înalta Curte, unde s-a judecat o contestație depusă la decizia instanței de a-i menține măsura controlului judiciar în dosarul "Gala Bute", în care este judecată pentru luare de mită și abuz în serviciu.
Ea a declarat, la finalul şedinţei ICCJ, că va depune plângere la CEDO pentru modul în care a fost instrumentat şi prezentat opiniei publice cazul său în justiţie. Fostul ministru spune că imaginea unei persoane cu cătuşe la mâini este "o ştampilă" care se pune asupra cuiva şi pe care "nu o mai poţi şterge niciodată": „Foarte mulţi oameni te consideră, şi este şi cazul meu, vinovat înante să te judece o instanţă, pentru că imaginea cuiva în cătuşe înseamnă vinovăţie”.
Ea a atras atenţia că s-a schimbat conducerea la Ministerul de Interne, dar nici noul ministru nu pare preocupat să respecte legea.
La instanţa supremă au mai ajuns şi Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea, şi Alina Bica, fosta şefă a DIICOT. Dorin Cocoş are şedinţă de judecată în Dosarul Mircosoft. În schimb, Alina Bica se află în faţa magistraţilor în Dosarul retrocedărilor ilegale. Aceştia nu au vrut însă să facă declaraţii înainte de intrarea la audieri.
De asemenea, la ICCJ a ajuns şi fostul primar al sectorului 1, Andrei Chiliman.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii