Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:38 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Twitter vânează conturile jihadiştilor

ro

06 Feb, 2016 23:59 1363 Marime text
 
Administraţia de la Washington  a cerut reţelelor de socializare online să intensifice acţiunile de combatere a mesajelor de tip terorist. Administraţia de la Washington atrage atenţia că reţelele de socializare online au devenit un instrument de recrutare şi radicalizare utilizat de grupuri precum organizaţia teroristă Stat Islamic.
 
Ca atare, platforma de microblogging Twitter a lansat o campanie. Mai exact, a început să utilizeze tehnologie antispam pentru depistarea conturilor care promovează terorismul. Informaţia a fost relatată de cotidianul The New York Times.
 
Twitter a anunţat că, în ultimele şapte luni, peste 125.000 de profiluri online care promovau "conţinut terorist", în principal ale unor simpatizanţi ai reţelei fundamentaliste Stat Islamic, au fost închise.
 
Twitter, cu sediul în oraşul american San Francisco, a anunţat suplimentarea personalului specializat în depistarea unui astfel de conţinut. Experţii site-ului utilizează tehnologie similară cu cea antispam pentru a depista şi suspenda conturile care promovează terorismul. Administraţia Barack Obama a salutat anunţul platformei de microblogging.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii