Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:21 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Turişti în derivă în largul mării, salvați de Garda de Coastă

ro

09 Sep, 2016 13:30 2549 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au intervenit, ieri, cu o ambarcaţiune din dotare, la 2 mile marine travers de Portul Tomis, pentru aducerea la mal în siguranţă a patru turişti a căror șalupă plutea, în derivă, pe mare.
 
Totul s-a întâmplat ieri, în jurul orei 18:00, când la dispeceratul SCOMAR a fost primit un apel de urgențp care semnala că patru persoane, dintre care un copil,  aflate pe o șalupă, în largul Mării Negre, au nevoie de ajutor să revină în port.
 
„În urma solicitării, poliţiştii de frontieră marinari au intervenit imediat cu ambarcaţiunea din dotare MAI 3005 identificând, la 2 mile marine travers de Portul Tomis, şalupa de pe care se solicitase ajutor. Lucrătorii noştri au constatat că în ambarcaţiune se aflau trei persoane adulte de sex masculin şi un minor, care solicitaseră sprijinul prin telefonul de urgenţă deoarece nu mai reuşeau să pornească motorul ambarcaţiunii şi pluteau în derivă.

În scurt timp, asistaţi de poliţiştii de frontieră, bărbaţii au reuşit repornirea motorului și a pompei de scoatere a apei din ambarcaţie, fiind însoţiţi de echipajul Poliţiei de Frontieră până au ajuns în siguranţă în Portul Tomis“, informează purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă, Alexandru Ion.
 
Cei patru turiști salvați au vârste cuprinse între 9 și 41 de ani. Ajunși la mal, aceștia nu au avut nevoie de îngrijiri medicale, însă au ținut să le mulțumească polițiștilor de frontieră pentru intervenția proptă.  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii