Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:35 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Turcii au găsit planurile celor 3 terorişti de la Istanbul, plănuiau un masacru

ro

01 Jul, 2016 23:38 2261 Marime text
Cei trei kamikaze de pe aeroportul internaţional Atatürk din Istanbul au plănuit să ia ostatici zeci de pasageri în interiorul terminalului înainte de a-şi detona încărcăturile explozive.Cel puţin 44 de persoane au fost ucise şi peste 260 au fost rănite marţi seara într-un triplu atentat sinucigaş, cel mai sângeros dintr-o serie de atacuri comise la Istanbul de la începutul anului.Cei trei autori ai atacurilor sinucigaşe de marţi proveneau din Rusia, Uzbekistan şi Kârgâzstan, potrivit unui oficial turc. Atacurile, începute la ora locală 21:22 (18:22 GMT), au vizat diferite zone pe aeroportul internaţional Atatürk din Istanbul. Atacatorii au sosit la aeroport cu un taxi.

Autorităţile turce bănuiesc că în spatele atentatului s-ar afla organizaţia jihadistă Stat Islamic (SI), însă gruparea teroristă nu a revendicat până în prezent atacul.

otrivit cotidianului Hürriyet, cei trei kamikaze au închiriat un apartament în cartierul Fatih, unde trăiesc numeroşi sirieni, palestinieni, libanezi şi iordanieni, plătind un avans de 24.000 de lire turceşti (circa 7.500 de euro) pentru un an. Ziarul a obţinut mărturiile mai multor localnici.

Un vecin care locuia deasupra, şi care nu i-a văzut niciodată pe cei trei, a povestit că s-a plâns autorităţilor de mirosul de substanţe chimice care venea după miezul nopţii din apartamentul închiriat. "M-am dus la mukhtar (responsabilul cartierului) care m-a trimis la poliţie", a spus el.

"Poliţia a venit să discute cu mine după atentate....Am locuit deasupra unor bombe", a declarat el pentru ziar, titrează agerpres.ro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii