Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tulcenii scapă de plata taxei de acces în Delta Dunării

ro

12 Jul, 2011 18:38 1226 Marime text

Din sezonul turistic viitor, printre cei care vor fi scutiţi de plata de acces în Delta Dunării se vor număra şi persoanele care au domiciliul în localităţile limitrofe Deltei Dunării. Această modificare este prinsă în noul regulament al Rezervaţiei Delta Dunării. Propunerile au fost lanasate în dezbatere publică, urmând să ajungă la Ministerul Mediului.

Guvernatorul ARBDD, Grigore Baboianu, a declarat că această propunere va sta în dezbatere publică timp de 30 de zile de la momentul postării ei pe site, după care va pleca spre Bucureşti pentru emiterea unui nou act normativ. Ordinul care stabileşte taxele încasate de ARBDD este în vigoare din anul 2009. La câteva luni de la emiterea Ordinului 610/2009, însă, Guvernul a suspendat aplicarea lui, întrucât taxele percepute de ARBDD se suprapuneau aceloraşi taxe de acces percepute de Consiliul Judeţean Tulcea. Cu toate acestea, majoritatea tulcenilor nu aveau nici cea mai vagă idee că atunci când merg în Delta Dunării sunt obligaţi să plătească permisul de turist.

„Serios, exista o taxă pe care trebuia să o plătesc? Nu pot să cred... Nu am ştiut niciodată, nimeni nu mi-a spus. Merg câţiva kilometri spre Murighiol şi gata, trebuie să le dau banii să sunt şi eu turist, ca toată lumea? Nu ştiu, nu am plătit niciodată aşa ceva, dar nici nu mi-a cerut vreodată cineva acest permis", spune Silviu Dobrescu (43 de ani), din Tulcea.

Nu este singurul tulcean care a fost uimit de această propunere a ARBDD: „Eu, dacă am bunica în Mahmudia şi merg să o vizitez în weekend se consideră că sunt turistă? Trebuie să plătesc aceşti bani? Interesant...", spune Adina Florescu (31 de ani).

Guvernatorul Grigore Baboianu spune că această propunere ar aduce situaţia la normal. „Într-adevăr, sunt mulţi tulceni care merg în vizită în judeţ ca turişti. Şi într-adevăr, la momentul de faţă ei sunt nevoiţi să plătească această taxă, ca toată lumea. Dacă propunerile noastre vor fi acceptate, tulcenii vor fi scutiţi de plata acestor taxe", a declarat Baboianu.

www.adevarul.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii