Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:15 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tulcea Suspiciuni de antrax cutanat menţinute la doi tineri

ro

08 Oct, 2011 21:23 1047 Marime text
Tânărul tulcean, în vârstă de 25 de ani, internat vineri în spital cu suspiciune de antrax este în comă, iar un consătean de-al lui cu simptome de antrax cutanat se află în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) sub supraveghere medicală
Directoarea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Laurenţia Militaru, a declarat sâmbătă pentru Agerpres că analizele efectuate în laboratorul instituţiei tulcene menţin suspiciunea de infectare cu antrax în cazul tânărului de 25 de ani, probele prelevate de la acesta şi consăteanul său urmând să fie transmise luni pentru confirmare Institutului Cantacuzino din Bucureşti.

"Cel de-al doilea tânăr, de 23 de ani, din comuna Casimcea, se află de vineri după-amiaza internat la secţia de boli contagioase a SJU, dar este în afara oricărui pericol. El a fost identificat în timpul anchetei efectuate de medicii noştri în comună cu urme de zgârieturi pe mâini şi a recunoscut că a participat la o sacrificare de animal alături de tânărul aflat în comă acum. Noi îl considerăm contact cu primul caz şi în aceste condiţii este nevoie de o supraveghere medicală continuă. Menţionez însă că ambele cazuri rămân suspiciuni până la confirmarea acestora de către Institutul Cantacuzino", a afirmat directoarea Militaru.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii