Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:45 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tulcea și Delta Dunării, în fotografii expuse la o expoziţie din China (galerie foto)

ro

05 Oct, 2017 13:38 1990 Marime text


La finalul săptămânii trecute, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, alături de o delegație a administrației județene a participat la vernisajul expoziției „Dragostea pentru Dunăre, visând la Tulcea“, o colecție de amintiri ale fostului consul al Republicii Chineze la Constanța și soția sa. Fotografiile reprezintă un „inventar“ artistic al mandatului pe care l-a avut în România Consulul Su Yanwen, un apropiat al județului Tulcea.

La eveniment au participat, din partea primăriei Suzhou, secretarul general al municipalității, Yang Zhiping.

Structurată pe trei părți, una care aduce în prim plan cadrul natural al României (cu accent deosebit pe Dunăre, respectiv pe județul Tulcea), a doua care prezintă locuitorii acestei zone ale țării și una referitoare la cooperarea Suzhou – Tulcea în ultimii cinci ani, expoziția reprezintă, în fapt, o colecție de amintiri ale diplomaților chinezi. Această expoziție este povestea în imagini a anilor petrecuți de consulul general pe meleaguri dobrogene.

În cadrul evenimentului a fost organizat și un „colț românesc“ cu produse tradiționale din zona județului Tulcea, care a captat interesul participanților la vernisaj.

„Noi, tulcenii, purtăm un deosebit respect pentru domnul Su Yanwen, un om deosebit, care a fost alături de noi în tot ceea ce a însemnat cooperare româno-chineză și care ne-a sprijinit în toate demersurile întreprinse în cadrul relației de cooperare Tulcea – Suzhou. Pentru toată activitatea desfășurată la Constanța, pentru deschiderea de care a dat dovadă în toți anii în care a activat în țara noastră, Excelența Sa, domnul Su Yanwen, are tot respectul meu și al colegilor mei. Vă mulțumim din tot sufletul pentru tot ceea ce ați făcut în beneficiul
județul Tulcea!“, a transmis președintele Consiliului Județean Tulcea, în cadrul vernisajului.


La sfârșitul anului 2016, la Beijing, a fost vernisată expoziția „Frumoasa Românie în imagini“, un colaj inedit de fotografii realizate de fostul consul general în România, Su Yanwen.

Sursă foto: Consiliul Judeţean Tulcea
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii