Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:25 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tudor Chiuariu, exclus din PNL

ro

23 Jan, 2015 19:34 1126 Marime text
Conducerea PNL, reunită la Iaşi, a decis, vineri, excluderea din partid a senatorului Tudor Chiuariu, prin procedura radierii, după ce liberalul a fost condamnat în urmă cu un an pentru fapte de corupţie, iar recent a fost trimis în judecată în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri.
 
Surse din cadrul Biroului Politic Naţional al vechiului PNL au precizat, pentru Mediafax, că Tudor Chiuariu şi-a pierdut calitatea de membru al partidului, prin radiere.
 
Chiuariu a optat pentru autosuspendarea din PNL în urmă cu 10 zile, însă această procedură statutară era aplicabilă doar pentru ocuparea de funcţii publice incompatibile cu calitatea de membru de partid.
 
Senatorul PNL, Tudor Chiuariu, a decis, în 13 ianuarie, să se autosuspende din Partidul Naţional Liberal până la clarificarea acuzaţiilor aduse împotriva sa în dosarul privind retrocedările ilegale, menţionând că face acest gest pentru a nu oferi prilejul unor atacuri la adresa PNL.
 
Fostul ministru al Justiţiei Tudor Chiuariu a primit trei ani şi şase luni de închisoare cu suspendare, potrivit deciziei definitive luate de ICCJ în dosarul "Poşta Română".
 
Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, într-un comunicat de presă transmis în 10 ianuarie, că Tudor Chiuariu a fost pus sub control judiciar pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, după ce ar fi stabilit să primească 2,5 milioane euro, pentru intervenţii privind retrocedarea în cazul lui Sturdza, banii fiind disimulaţi prin încheierea unui contract de asistenţă juridică.
 
Fostul deputat Viorel Hrebenciuc, fiul acestuia, Andrei Hrebenciuc, deputatul Ioan Adam, senatorul Tudor Chiuariu şi alte 13 persoane au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie, în dosarul retrocedării ilegale de păduri.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii