Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:08 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trimise în judecată pentru trafic de influenţă şi complicitate la trafic de influenţă

ro

29 Dec, 2016 10:58 1216 Marime text
Biroul de Informare şi Relaţii Publice al DNA a transmis următorul comunicat, pe care îl redăm în totalitate în cele ce urmează:

„În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 1276/VIII/3 din 17 octombrie 2016 , procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatelor
 
          NICOLESCU ALECSANDRA, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență,
          IORDACHE MARIA, cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la trafic de influență.
 
            În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
În cursul lunii august 2014, inculpata Nicolescu Alecsandra, beneficiind de ajutorul celeilalte inculpate, a acceptat și primit, în două tranșe, de la două persoane (martori în cauză) suma totală de 20.000 euro.

Banii respectivi au fost primiți de inculpată pentru a-și exercita influența pe care a lăsat să se înțeleagă că o are asupra unor funcționari din cadrul unei unități militare și pentru a-i determina pe aceștia să angajeze cele două persoane în cadrul acelei structuri.

Faptele au fost denunțate de către cele două persoane când au realizat, după mai multe luni de amânări sub diferite pretexte, că pretinsa influență nu era una reală.
 
În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asupra sumei de 20.000 euro ce a făcut obiectul infracțiunii de trafic de influență, ce a fost consemnată la o unitate bancară.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii