Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:44 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tribunalul Bucureşti nu l-a validat pe Klaus Iohannis ca preşedinte al PNL

ro

09 Sep, 2014 10:17 1484 Marime text
Tribunalul Municipiului Bucureşti a decis să nu înregistreze modificările la Statutul Partidul Naţional Liberal adoptate la Congresul din 27 iunie, informează România TV. Astfel nu este validată juridic alegerea noii conduceri a partidului, în frunte cu Klaus Johannis. Decizia nu este definitivă.
 
După Congres, liberalii au încercat să înregistreze la Tribunal modificările statutare, însă acestea au fost contestate de către primarul Dănuţ Bădău din Pucioasa. Marţi, prima instanţă i-a dat primarului dreptate, liberalii putând face apel la această decizie. Dacă vor pierde şi de această dată, există riscul ca PNL să fie nevoit să convoace un nou Congres.
 
Fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, a afirmat că nu ştie care sunt motivele pentru care nu au fost înregistrate modificările la Statut, însă din punct de vedere politic lucrurile sunt clare. "Am demisionat, s-a organizat un Congres în care domnul Klaus Johannis a fost ales în bună regulă drept preşedinte al PNL şi ca atare este lider al partidului", a declarat Antonescu. Acesta nu exclude ca decizia Tribunalului să fie generată de un simplu viciu de procedură.
 
În varianta în care s-ar putea organiza un nou Congres, Antonescu a anunţat că nu va candida la postul de preşedinte.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii