Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:06 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trenurile între Bucureşti şi Constanţa întârzieri între 20 şi 60 de minute

ro

23 Apr, 2012 15:32 736 Marime text

Trenurile care fac legătura între Bucureşti şi Constanţa, Braşov, Timişoara au întârzieri între 20 şi 60 de minute, după ce au fost furate componente feroviare, în apropierea staţiilor Dor Mărunt, Săruleşti şi Băneasa, a anunţat, luni, Compania "CFR".

Potrivit unui comunicat al Companiei Naţionale de Căi Ferate "CFR" SA, transmis luni dimineaţă, trenurile care circulă pe relaţiile Bucureşti - Constanţa (şi retur), Bucureşti - Braşov (şi retur) şi Bucureşti - Timişoara (şi retur) înregistrează întârzieri în grafic cuprinse între 20 şi 60 de minute, "din cauza acţiunilor de sustragere a unor componente din sistemul de dirijare a traficului, acţiuni săvârşite în acest weekend de persoane necunoscute".

Furturi de componente feroviare din apropierea staţiilor CF Dor Mărunt, Săruleşti, Băneasa şi pe relaţiile Grădinari - Vadu Lat şi Timişu de Jos - Dârste au fost anunţate reprezentanţilor Poliţiei Transport Feroviar, a precizat sursa citată.

"Echipele de intervenţie feroviare desfăşoară lucrări pentru înlocuirea componentelor feroviare sustrase în mod repetat de persoane necunoscute şi de remediere a defecţiunilor survenite la instalaţiile de dirijare a traficului, în urma savârşirii acestor acţiuni infracţionale. Lucrările de reparaţii la infrastructura feroviară şi de înlocuire a elementelor sustrase se vor desfăşura şi în perioada următoare, astfel încât circulaţia trenurilor să se desfăşoare în condiţii de siguranţă", se mai arată în comunicatul citat.

Potrivit OUG 31/2011, achiţionarea materialelor feroase şi neferoase utilizate în activitatea feroviară este interzisă şi constituie contravenţie, fiind sancţionată cu amendă de la 20.000 de lei la 40.000 de lei. Pe lângă amendă, cei care achiziţionează astfel de materiale vor plăti şi tarif de despăgubire, în cuantum egal cu valoarea elementelor feroviare în cauză şi a manoperei aferente. 

 http://www.rtv.net/trenurile-intre-bucuresti-si-constanta-brasov-timisoara-au-intarzieri-intre-20-si-60-de-minute_25625.html

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii