Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:33 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei tone de rapană confiscate de poliţiştii de frontieră la Periboina

ro

02 Jun, 2015 10:11 2312 Marime text
 
În baza unui plan de acţiune pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa au desfăşurat sâmbătă seara, o acţiune în zona Periboina, judeţul Constanţa, unde au oprit pentru control cinci ambarcaţiuni cu motor, în care se aflau 10 persoane de sex masculin.
 
În urma controlului, în cele cinci ambrcaţiuni a fost depistată cantitatea de 3.119,28 kilograme melci marini din specia rapană, precum şi două unelte de pescuit comercial (beam-traul), pentru care persoanele în cauză, cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani, domiciliate pe raza judeţului Constanţa, nu au putut prezenta documente justificative. De asemenea, bărbaţii nu deţineau documente legale nici pentru activitatea de pescuit comercial desfăşurată în zonă.
 
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de rapană pe care au predat-o spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, precum şi cele cinci ambarcaţiuni din fibră de sticlă, motoarele acestora şi uneltele de pescuit comercial, bunuri cu o valoare totală de aproximativ 75.000 de euro.
 
Persoanele în cauză sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pescuit fără licenţă, deţinere şi transport fără documente legale a peştelui, icrelui sau produselor din peşte, folosirea de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial şi conducere a unor ambarcaţiuni fără brevet.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii