Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:16 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei tineri, premiați de Ambasada SUA

ro

29 May, 2015 19:41 879 Marime text
 
O companie clujeană înființată de trei tineri informaticieni, care au dezvoltat o platformă software medicală de recuperare prin jocuri, a fost premiată astăzi de Ambasada SUA, informează Agerpres.

Luna aceasta, reprezentanții Ambasadei SUA în România au ales firma înființată de cei trei tineri, absolvenți ai Facultății de Matematică și Informatică din cadrul Universității Babeș-Bolyai. Ei au creat o platformă care este folosită în cazul pacienților care au nevoie de recuperare fizică. Softul creat de cei trei tineri presupune folosirea unor jocuri prin care persoanele cu dizabilități motorii sunt încurajate să execute, într-o formă distractivă, o serie de mișcări și exerciții fizice.

Practic, pacienții, în timp ce se joacă, sunt stimulați să facă anumite mișcări ale membrelor sau trunchiului - este vorba în special de mișcări ample ale corpului. Prin mișcările lor, persoanele cu dizabilități determină mișcarea unei figuri din jocul montat pe o tabletă - de exemplu o albinuță, pe care ei trebuie să o facă să parcurgă un anumit drum, sau să îndeplinească o anumită misiune, cum ar fi să culeagă polen din mai multe flori, pe care apoi să-l depoziteze într-un stup.

Tinerii dezvoltă în prezent la o versiune a softului care să poată fi folosită și în afara clinicilor, acasă la pacienți. Aplicația, care poate fi folosită de persoane cu dizabilități, indiferent de vârstă, va costa sub o sută de euro.




Sursa: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii