Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:01 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei tineri au fost arestaţi pentru 30 de zile

ro

19 Oct, 2015 15:01 1450 Marime text
Parchetul de pe lângă  Judecătoria Constanţa a sesizat astăzi judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii AMIŞ ADEM, MUSTAFA OSMAN şi STOICA VASILE cercetaţi în stare de reţinere sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la furt calificat şi violare de domiciliu, iar primul şi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis pentru nicio categorie de vehicule. 
Din probele administrate până în acest moment în cauză s-a reţinut că în noaptea de 18.10.2015, în jurul orei 01.10, prin escaladarea gardului împrejmuitor, forţarea şi escaladarea unei ferestre de la bucătărie, inculpaţii au pătruns cu intenţia de a sustrage bunuri în imobilul situat în sat Poarta Albă, Calea Bucureşti, judeţul Constanţa şi fiind surprinşi de persoana vătămată, au părăsit locuinţa în grabă, fără a sustrage bunuri sau alte valori, prejudiciul cauzat fiind în cuantum de aproximativ 1.000 lei, reprezentat de distrugerile provocate ferestrei.
Cu ocazia părăsirii locuinţei, inculpaţii au fost depistaţi de organele de poliţie care au procedat la somarea acestora pentru a se opri, dar pentru a scăpa, aceştia au sărit şi pătruns fără drept în curţile învecinate, inculpaţii Amiş Adem şi Stoica Vasile fiind depistaţi într-o anexă dintr-o curte, în timp ce Mustafa Osman care se despărţise de primii, a fost găsit într-o altă curte.
La comiterea faptei inculpaţii s-au deplasat cu autoturismul marca Dodge Caravan cu nr. de înmatriculare TX-7211-XA, ce a fost condus de inculpatul Amiş Adem care nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa a admis propunerea formulată şi a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pe o perioadă de 30 zile.
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii