Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:20 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei sirieni, marinari fugari de pe o navă aflată în Constanța, au vrut să treacă granița cu Ungaria

ro

04 Sep, 2015 16:15 1045 Marime text
 
Trei cetățeni sirieni, marinari pe o navă aflată în Constanța, au fost prinși de polițiștii de frontieră bihoreni când intenționau să treacă ilegal granița în Ungaria.

Potrivit unui comunicat al ITPF Oradea transmis vineri, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Diosig, Bihor, i-au depistat pe cei trei cetățeni sirieni în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 0,30, în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera româno-ungară, cu intenția de a ajunge în Spațiul Schengen. 

Patrula de polițiști de frontieră, care executa o misiune specifică, i-a depistat pe cei trei bărbați care nu-și justificau prezența în zona de frontieră la acea oră. 

Polițiștii de frontieră au constatat că persoanele în cauză nu vorbeau limba română, motiv pentru care au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări. 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că sunt cetățeni sirieni, cu vârste cuprinse între 23 și 27 de ani, care în ziua precedentă au părăsit, fără permisiune, bordul unei nave ancorate în portul Constanța, pe care erau angajați ca marinari și s-au deplasat spre zona de vest a României cu intenția de a ajunge în Germania. 

„Polițiștii de frontieră au întocmit persoanelor în cauză acte de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale care se impun”, se arată în comunicat. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii