Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:33 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei polițiști IPJ Ilfov, implicați în fapte de corupție

ro

02 Aug, 2016 14:51 2266 Marime text
Lucrători de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție pentru Municipiului București și Județul Ilfov au pus în executare pe datele 29 iulie 2016, respectiv 1 august 2016, mai multe mandate de aducere într-o cauză în care trei polițiști din cadrul IPJ Ilfov și alte două persoane fără calitate specială sunt cercetați cu privire la săvârșirea a opt infracțiuni de corupție.

În cauză s-a pus în mișcare acțiunea penală față de:
  • PM pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență, reținută pentru 24 de ore;
  • FM pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și cumpărare de influență, cercetat sub control judiciar;
  • SVC, polițist în cadrul Postului de Poliție Balotești pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și cumpărare de influență, cercetat sub control judiciar;
  • SGM, polițist în cadrul Poliției Orașului Otopeni - Formațiunea Rutieră, privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și dare de mită, cercetat sub control judiciar;
  • TC, polițist în cadrul IPJ Ilfov, Serviciul Rutier pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită. Acesta este reținut și urmează să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

În fapt, în cursul lunii martie PM, față de care se efectuau cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice de către lucrători din cadrul IPJ Ilfov, Serviciul Rutier i-a dat suma de 1500 euro lui FM, care a lăsat-o să creadă că are influență asupra polițistului ce instrumenta cauza în sensul de a-l determina să îndeplinească un act contrar îndatoririlor sale de serviciu, în sensul înaintării referatului cu propunere de clasare.

Întrucât FM nu avea în mod real influență asupra polițistului, acesta i-a dat suma de 1500 de euro polițistului SVC, în scopul menționat. Acesta, la rândul său, i-a dat o parte din suma primită, respectiv 600 de euro, lui SGM pentru a-și trafica influența asupra lui TC, polițist în cadrul IPJ Ilfov, Serviciul Rutier persoană care avea în cercetare dosarul de alcoolemie al numitei PM În final, SGM i-a dat suma de 400 de euro lui TC pentru a-l determina pe acesta să urgenteze îndeplinirea unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu, cel din urmă întocmind referatul cu propunere de clasare privind-o pe PM la data de 23 mai 2016, la scurt timp de la momentul primirii banilor.

În dosarul instrumentat sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov s-a beneficiat de sprijin din partea Direcției de Operațiuni Speciale.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii