Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:44 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei militari români răniți în Irak și Afganistan vor primi titlul de „Cetățean de onoare al Municipiului București“

ro

22 Nov, 2017 16:37 4591 Marime text
Trei militari români răniți în Irak și Afganistan vor primi titlul de 'Cetățean de onoare al Municipiului București'. Și legendarul portar Helmuth Duckadam va primi aceeași distinctie, informează un comunicat al Primăriei Municipiului București. 
 

”La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului București a aprobat în ședința de astăzi acordarea titlului de 'Cetățean de Onoare al Municipiului București' domnilor Eugen Valentin Patru — caporal, Daniel Porumb — plutonier major în retragere și domnului Dorin Petruț—colonel în retragere, în semn de recunoaștere pentru eroismul și dăruirea de care au dat dovadă în teatrele de operații din Irak și Afganistan. Tot astăzi, consilierii generali au aprobat și un alt proiect de hotărâre prin care fostul portar de fotbal al României, Helmuth Duckadam, primește titlul de 'Cetățean de Onoare al Municipiului Bucuresti'.” - se mai arată în comunicatul PMB. 

 
Cele patru proiecte au fost aprobate în unanimitate.
 

”Propunem Consiliului General acordarea titlului de 'Cetățean de Onoare al Municipiului București' domnilor Eugen Valentin Patru — caporal, Daniel Porumb — plutonier major în retragere și domnului Dorin Petruț—colonel în retragere, în semn de recunoaștere pentru eroismul și dăruirea de care au dat dovadă în teatrele de operații din Irak și Afganistan. În mod simbolic, ceremonia de decernare a acestor distincții va fi organizată pe 1 decembrie, după parada militară.” - a precizat primarul Gabriela Firea. 

 
De asemenea, a fost propusă acordarea titlului de 'Cetățean de Onoare al Municipiului București' legendarului portar Helmuth Duckadam, eroul finalei de la Sevilla, în urma căreia Steaua București a câștigat, în premieră pentru o echipa românească, Cupa Campionilor Europeni'.
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii