Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:09 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei judecători de la instanța supremă candidează pentru CSM

ro

24 Mar, 2011 21:06 1297 Marime text

Trei judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) și-au depus candidaturile pentru a fi aleși ca reprezentanți ai magistraților de la instanța supremă în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Aceștia sunt Adrian Bordea, preşedintele Secţiei comerciale a ÎCCJ, Mona Pivniceru, judecător la Secția civilă și de proprietate intelectuală și Gabriela Bârsan, preşedintele Secţiei contencios administrativ şi fiscal.

Judecătoarea Mona Pivniceru este și președinte al Asociației Magistraților din România (AMR).

Cei trei magistrați concurează pentru un post de reprezentant al ÎCCJ în CSM, ocupat inițial, în urma alegerilor din toamna anului trecut, de judecătoarea Lidia Bărbulescu. Curtea Constituțională a constatat în februarie că atât Lidia Bărbulescu cât și alți doi magistrați aleși în CSM - judecătorul Dan Lupașcu de la Curtea de Apel București și procurorul Dan Chiujdea - au încălcat legea atunci când au candidat pentru un al doilea mandat de membru al Consiliului.

Ca urmare, CSM a decis reluarea întregii proceduri de alegeri de la etapa iniţierii şi pregătirii pentru cele trei posturi, respectiv un post la Înalta ÎCCJ, un post la curţile de apel şi un post la parchetele de pe lângă judecătorii.

Sursa:evz.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii