Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:25 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei firme constantene, acuzate ca ar fi prejudiciat bugetul de stat cu cinci milioane de lei

ro

16 Dec, 2008 17:31 702 Marime text

Comisarii Gărzii Financiare Constanţa au făcut sesizări penale în cazul a trei firme care au comercializat cereale, dar şi produse petroliere şi care ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste cinci milioane de lei. Potrivit agenţiei de presă NewsIn care citează şeful Gărzii Financiare Constanţa, Cristian Radu, a declarat astăzi că, în urma verificărilor încrucişate efectuate la agenţii economici, s-a constatat că SC Tehno Trans SRL, din comuna constănţeană Mereni, a comercializat către o societate din  Constanţa cereale în valoare totală de 2.102.933 de lei.

Comisarii nu au putut verifica evidenţa financiar-contabilă a tranzacţiilor, iar prejudicial adus bugetului de stat a fost estimat la 618.510 de lei. Garda Financiară a mai descoperit că o altă firmă, SC Agropet Construct SRL, a vândut către SC Dumirex Trans SRL Ploieşti, motorină euro şi benzină în valoare totală de 1.814.186 de lei, iar societatea din Ploieşti a vândut către cea din Constanţa derivate petroliere în valoare de 1.773.685 de lei. Comsiarii Gărzii Financiare Constanţa au constatat că SC Agropet Construct SRL Constanţa nu funcţionează la sediul social declarat şi au putut verifica înregistrarea operaţiunilor în evidenţa financiar-contabilă. În acest caz, prejudiciul adus bugetului de stat a fost calculat la 1.092.746 de lei.

O altă societate, SC Tekarstop SRL, din Cumpăna, a efectuat operaţiuni comerciale cu motorină euro în valoare de 12.237.290 de lei. Garda Financiară Constanţa a stabilit că firma nu funcţionează la sediul social declarat şi nu a putut fi controlată evidenţa financiar-contabilă, iar prejudiciul estimat este de 3.770.695 lei. Conform sursei citate, comisarul şef, Cristian Radu a precizat că pentru cele trei societăţi au fost înaintate sesizări penale către Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, dar şi adrese către Direcţia Generală a Finanţelor Publice Constanţa, pentru a se stabili cu exactitate obligaţiile fiscale datorate bugetului de stat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii