Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:09 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei cetăţeni marocani, ascunşi pe o navă, descoperiţi în Portul Sulina

ro

04 May, 2015 10:36 1507 Marime text
 
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat, la bordul  unei nave care a ajuns din direcţia Maroc în Portul Sulina, trei cetăţeni marocani care au încercat să intre în ţară fără documente justificative.

În data de 2 mai, în jurul orei 17.00, poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Sulina au desfăşurat, alături de lucrătorii vamali şi reprezentanţii Căpităniei Zonale Sulina, controlul unei nave sub pavilion Gibraltar, care a ajuns în Portul Sulina din direcţia portului Casablanca (Maroc).

În urma controlului de frontieră, la bordul navei au fost descoperiţi trei bărbaţi care nu deţineau documente de identitate şi nu vorbeau nicio limbă de circulaţie internaţională.

Verificările au stabilit faptul că cei trei tineri sunt cetăţeni marocani, A.T., în vârstă de 18 ani, A.B. de 19 ani şi E.M.A., de 20 ani, care au declarat ca intenţionau să ajungă în mod ilegal în ţara noastră.

Comandantul navei, un cetăţean polonez, a declarat faptul că nava a plecat din portul Casablanca, iar după aproximativ cinci ore de marş au fost descoperiţi ascunşi cei trei cetăţeni marocani.

Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală celor trei cetăţeni marocani pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 262, alin. 3 din Codul Penal, iar armatorul navei în cauză, o firmă de shipping cu sediul în Olanda, a fost sancţionat contravenţional cu suma de 24.000 lei (trei amenzi în cuantum de 8.000 lei fiecare) deoarece a transportat în România cetăţeni străini fără a îndeplini condiţiile legale, faptă prevăzută şi sancţionată conform art. 134, pct. 1 din O.U.G. 194/2002.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii