Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:46 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei aeronave SMURD, misiune de repatriere a trei români răniţi grav în Serbia (galerie foto)

ro

05 Aug, 2016 22:05 2035 Marime text
Trei aeronave SMURD au îndeplinit astăzi o misiune de repatriere a trei cetățeni români răniți grav într-un accident rutier petrecut pe 23 iulie în Serbia. Pentru această misiune s-au folosit avionul SMURD Cessna și două elicoptere SMURD, anunţă MAI.

Avionul SMURD a plecat spre Belgrad pentru a aduce un bărbat în vârstă de 36 de ani, care era internat cu multiple traumatisme în secția de terapie intensivă a spitalului din Belgrad. Această misiune a fost efectuată de o echipă medicală de la Spitalul de Urgență Floreasca. Pacientul a fost transportat la Spitalul Elias din București.

A doua misiune a fost efectuată de piloții și cadrele medicale de la Punctul Aero-medical de la Craiova, care au preluat un bărbat în vârstă de 34 de ani de la spitalul din Sremska Mitrovica. Aceasta a fost supus unei intervenții chirugicale în Serbia și era intubat.

Cea de-a treia misiune a fost efectuată de piloții și cadrele medicale de la Punctul Aero-medical de la Craiova. Ei au preluat un pacient intubat, o femeie în vârstă de 30 de ani, de la spitalul din Novi Sad. Pacienții repatriați cu elicopterele SMURD au fost duși la Timișoara.

Misiunea de repatriere a fost efectuată la solicitarea Ministerului Afacerilor Externe.

Sursă foto: Facebook.com/ MAI
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii