Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:12 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trecerile la nivel cu calea ferată, pândite de polițiști

ro

02 Apr, 2016 15:42 1065 Marime text
Poliţia Română desfăşoară activităţi de prevenire a accidentelor de circulaţie produse la trecerile la nivel cu calea ferată şi pentru reducerea consecinţelor acestora.
 
În urma unei acţiuni desfăşurate la nivel naţional, într-o singură zi, poliţiştii au constatat cinci infracţiuni şi au aplicat peste 400 de sancţiuni contravenţionale, pentru nerespectarea regulilor rutiere instituite în aceste zone.
 
La data de 30 aprilie a.c., Poliţia Română a desfăşurat o acţiune, la nivel naţional, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie soldate cu victime omeneşti şi pagube materiale, ce au loc la trecerile la nivel cu calea ferată, din cauza nerespectării regulilor rutiere instituite în aceste zone, de către participanţii la trafic.
 
Astfel, sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii din cadrul secțiilor regionale de poliție transporturi și polițiștii de la rutieră au acţionat pentru prevenirea şi reducerea numărului accidentelor rutiere pe drumurile publice, în zona trecerilor la nivel cu calea ferată.
 
În urma activităţilor desfăşurate, au fost constatate cinci infracţiuni la regimul circulaţiei şi au fost aplicate 428 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 95 pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată.
 
Pentru neregulile constatate, polițiștii au reţinut 37 de permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce și au retras 12 certificate de înmatriculare auto.

Poliţia Română atrage atenţia tuturor conducătorilor auto să respecte regulile de circulaţie la trecerile la nivel cu calea ferată!
 
Semnalele luminoase şi acustice, precum şi barierele sunt foarte importante, rolul lor fiind de a proteja viaţa conducătorilor auto şi de a evita producerea unor grave accidente rutiere.
 
În zonele neprevăzute cu astfel de semnale, conducătorul auto trebuie să se asigure temeinic înainte de a traversa calea ferată!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii