Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:25 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tratamentul fără interferon, prescris în nouă centre, printre care și Constanța

ro

08 Oct, 2015 21:18 1902 Marime text
Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) anunță, într-un comunicat de presă, că prescrierea tratamentului fără interferon şi monitorizarea pacienţilor cu hepatită C se vor face de către medicii de specialitate din centrele Bucureşti, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi, Sibiu, Târgu Mureş, Timişoara şi Oradea.
 
CNAS a semnat, în 1 octombrie, contractul cost-volum-rezultat pentru tratamentul fără interferon al hepatitei cronice virale C şi cirozei hepatice C, în baza căruia vor beneficia de tratament pacienţii cu stadiul de fibroză (F4).
 
Medicamentele pentru pacienţii care îndeplinesc criteriile de includere în tratament, stabilite de comisiile consultative de specialitate ale Ministerului Sănătății, vor fi prescrise în baza aprobării emise de către comisia de experţi, de la CNAS.
 
Dosarul pacientului va conţine, obligatoriu, mai multe documente, acestea fiind afişate pe site-ul www.cnas.ro, la secţiunea tratament fără interferon - informaţii asiguraţi - medicamente. Tot la aceasta secţiune, de pe site-ul CNAS, pacienţii pot afla mai multe informaţii despre modul de administrare a tratamentului fără interferon, precum şi despre investigaţiile necesare includerii în tratament. Dosarul întocmit în vederea aprobării va fi depus la Casa de Asigurări de Sănătate cu care se află în relaţie contractuală medicul de specialitate (prescriptor sau curant).
 
Alexandru Oproiu, preşedintele comisiei de specialitate a CNAS, declara, în septembrie, că nicio ţară din lume nu-şi permite să trateze toţi bolnavii cu această infecţie.


Sursa foro: Sanatatea.biz.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii