Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:24 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Flagrant în Constanţa Tranzacţie cu etnobotanice, dejucată de poliţiştii de frontieră

ro

18 May, 2015 13:39 1879 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanţa, au prins în flagrant trei tineri din Constanţa care încercau să tranzacţioneze, în mod ilegal, 100 de grame substanţă vegetală susceptibilă a avea efect psihoactiv.

La finele săptămânii trecute, în jurul orei 14.40, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial P.F. Constanţa au desfăşurat în zona de competenţă, sub coordonarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanţa, în baza unei informaţii, o acţiune de combatere a operaţiunilor cu produse vegetale cu efect psihoactiv.

Astfel, în urma unui flagrant realizat pe raza municipiului Constanţa, au fost identificaţi trei cetăţeni români, cu vârste între 27 şi 32 de ani, care intenţionau să tranzacţioneze 100 de grame de substanţă vegetală de culoare verde.

Cei trei tineri, domiciliaţi în municipiul Constanţa, se aflau într-un autoturism înmatriculat în România, în momentul în care au fost surprinşi de poliţiştii de frontieră.

În urma controlului autoturismului, pe lângă cantitatea de 100 grame substanţă vegetală de culoare verde, descoperită într-o pungă, poliţiştii de frontieră au mai descoperit 27 de pliculeţe cu substanţă vegetală de culoare verde, 3 pliculeţe cu fragmente de substanţă vegetală de culoare verde, un rest de ţigară tip joint, 700 de pliculeţe autosigilante noi şi un cântar electronic de precizie folosit la cîntărirea produselor de tip substanţă vegetală cu efect psihoactiv.

Toate bunurile descoperite în urma controlului au fost ridicate în vederea expertizării.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanţa, sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de  art. 16, alin. 1 din Legea 194/2011 republicată, urmând ca la finalizarea cazului să fie luate măsurile legale ce se impun.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii