Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:55 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Una dintre călăuze avea marijuana Tranfugi irakieni, călăuziţi de trei bulgari, depistaţi la Negru Vodă (galerie foto)

ro

16 Jul, 2015 10:22 1930 Marime text
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Negru Vodă au observat, miercuri noapte, cu ajutorul sistemului de termoviziune, în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Negru Vodă, un grup de 14 persoane, care se deplasau pe jos, la frontiera verde, dinspre Bulgaria spre România.
 
Poliţiştii au reţinut 14 persoane de sex masculin, care au fost conduse la sediul Punctului de Trecere a Frontierei Negru Vodă pentru cercetări. În urma verificărilor s-a stabilit că 12 dintre bărbaţi sunt cetăţeni irakieni, doi minori şi 10 adulţi, cu vârste cuprinse între 15 şi 45 de ani, alţi doi fiind cetăţeni bulgari, F.S. şi E.N, de 29 şi 38 de ani.

Grupul de migranţi irakieni a încercat să intre ilegal în România, pe jos, cu scopul declarat de a ajunge în Germania şi Elveţia, fiind călăuziţi de cei doi cetăţeni bulgari. Extinderea cercetărilor a condus la depistarea unui alte călăuze, un cetăţean bulgar, în vârstă de 31 de ani, care a încercat să intre în România pe la Vama Veche, la bordul unui autoturism marca Ford Galaxy, înmatriculat în Bulgaria.
 
În urma controlului, în interiorul autoturismului, au fost găsite 2 grame de substanţă vegetală susceptibilă a fi marijuana, care erau ascunse în propriul telefon mobil, în locul acumulatorului. Poliţiştii de frontieră au întocmit în cauză actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „intrare în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat”, „trafic de migranţi” şi „complicitate la trafic de migranţi”. Cel de-al treilea cetăţean bulgar, S.I, depistat în Vama Veche, este cercetat şi pentru infracţiunea de „introducere sau scoatere din ţară a drogurilor de risc, fără drept”.
 
În cazul de migraţie ilegală, cercetările sunt continuate de poliţiştii de frontieră constănţeni sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de la lângă Tribunalul Constanţa. La finalizarea cercetărilor, grupul de cetăţeni irakieni va fi predat autorităţilor de frontieră din Bulgaria, conform protocolului existent între cele două state.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii