Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:42 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trăiască berea. Este Ziua internațională a berii. Cum s-a stabilit Ziua berii. De când sărbătorim Ziua berii

ro

04 Aug, 2017 07:33 2612 Marime text


Ziua internațională a berii este sărbătorită în fiecare an în prima zi de vineri a lunii august, aceasta fiind sărbătorită în 2017 la 4 august, potrivit agerpres.

De la prima celebrare în 2008, în orașul american Santa Cruz, din statul California, evenimentul a ajuns în prezent să fie marcat în peste 200 de orașe, potrivit internationalbeerday.com.
 

Tradiția acestei zile a început când Jesse Avshalomov a convins patronul barului local să declare ziua de 5 august drept Zi a berii. Încă de la începuturile sale, acest eveniment, desfășurat într-o zonă restrânsă la vestul Statelor Unite, a fost popularizat pentru a fi marcat ca o sărbătoare de nivel mondial. Astfel, în următorul an, a fost organizată o campanie de promovare în Marea Britanie și în America de Sud.

 
Ziua internațională a berii este o celebrare care se desfășoară în pub-uri, restaurante, cluburi, fabrici de bere și spații amenajate. Este o zi pentru iubitorii de bere de pretutindeni pentru a fi împreună, pentru a lega prietenii savurând această băutură reconfortantă.
 

După cum se menționează pe www.cute-calendar.com, printre scopurile declarate ale Zilei internaționale a berii se numără acela de a "uni întreaga lume sub flamura berii, celebrând berile tuturor națiunilor, împreună, într-una și aceeași zi".

 
 
Berea este o băutură alcoolică fermentată din cereale, caracterizată prin gustul amar și compusă din patru ingrediente principale: orz, drojdie, apă și hamei.

Răcoritoare, de diferite arome și chiar branduri, este consumată încă din vechime, potrivit unor surse care menționează crearea de bere în Mesopotamia, în urmă cu 6.000 de ani. Se vorbește despre o artă antică. La vremea respectivă, sumerienii nu aveau acces la această licoare aurie. Era o băutură divină destinată doar zeiței fertilității. Mult mai târziu, în Evul Mediu, călugării consumau bere mai ales în timpul postului, ca înlocuitor al cărnii. Astăzi, este consumată la nivel mondial.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii