Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:35 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traian Băsescu va sesiza CSM cu privire la declarațiile făcute de un procuror DNA la Curtea de Apel Constanța

ro

08 Jun, 2016 23:58 2065 Marime text
Fostul președinte al României Traian Băsescu a declarat, astăzi, că va face o sesizare la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) vis-a-vis de declarațiile unui procuror al Direcției Naționale Anticorupție (DNA).
 
Fostul șef al statului îl acuză pe procurorul DNA că ar fi spus că atât el cât și fratele său, Mircea Băsescu, „puteau avea influență asupra Curții de Apel Craiova”.
 
Traian Băsescu a declarat în cadrul unei emisiuni la România TV, că declarația procurorului DNA a fost făcută în această dimineață, în sala de judecată a Curții de Apel Constanța, acolo unde fratele său, Mircea Băsescu, era judecat pentru trafic de influență.
 
„Procurorul DNA care a intrat în ședința de judecată spune: domnul Mircea Băsescu și domnul Traian Băsescu puteau avea influență asupra Curții de Apel Craiova. Este incredibil să auzi așa ceva din gura unui magistrat. Nici măcar rușine nu mai există. (...) Eu fac public o sesizare la CSM. Cum își permite un procuror să aducă ca și argument că Mircea Băsescu și Traian Băsescu, președintele României, puteau avea influență la Curtea de Apel Craiova asupra judecătorilor, când doamna procuror nu poate nominaliza, și eu o spun public, un singur judecător din România căruia eu să îi fi spus vreodată: vedeți ce faceți cu dosarul inculpatului ... cutare sau al, știu eu, al unui coleg politic”, a menționat Traian Băsescu la RomâniaTV.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii