Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:34 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traian Băsescu spune că va continua să îşi exprime opiniile referitoare la Justiţie

ro

09 Apr, 2015 15:15 1096 Marime text
Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, pe pagina personală de Facebook, că va continua să se exprime legat de justiție, pentru că nu dorește ca justiția de azi să se considere a fi ceea ce a contsruit el în zece ani. "Nu vă faceţi iluzii, voi continua să mă exprim legat de justiţie. Am investit prea mult şi am plătit prea scump individual şi politic în cei zece ani, pentru ca astăzi să tac cînd este vorba de justiţie", a scris fostul președinte pe site-ul de socializare.
 
Băsescu a motivat decizia sa prin faptul că nu dorește că justiția care s-a deformat în ultimele luni " prin nerespectarea drepturilor omului", să se considere că ar fi ceea ce a construit fostul președinte în cei zece ani de mandat.
 
De asemenea, fostul președinte acuză justiția de azi că se ocupă cu "spectacole televizate umilitoare pentru suspecţi şi inculpaţi", dând dovadă de lipsă de respect pentru demnitatea și libertatea oamenilor, precum și pentru dreptul la apărare.
 
"Am mai spus-o şi o repet: un stat nu poate progresa şi nu este viabil fără o justiţie puternică şi credibilă", a mai adăugat acesta.
 
"Ce şanse mai are un inculpat în faţa judecătorului dacă el este pe <aceeaşi baricadă cu procurorul>? De ce nu lăsăm atunci să fie condamnat direct de procuror dacă tot ne aflăm pe aceleaşi baricade? De ce ne mai trebuie judecători dacă ei nu vor sau nu pot să fie aceia care să pondereze excesele procurorilor atunci cînd acestea există? La ce mai avem nevoie de judecător de drepturi şi libertăţi?", se întreabă fostul președinte pe site-ul de socializare, adăugând că justiția nu poate fi viabilă atâta timp cât "procurorii şi judecătorii se află pe <aceleaşi baricade>, (...) încălcând drepturile fundamentale ale omului". 
 
Potrivit fostului președinte, problemele se pot regla doar cu ajutorul CSM-ului. "Pentru asta lupt eu acum. Pentru o continuare corectă la ceea ce s-a întîmplat în justiţie în ultimii 10 ani. Vă asigur că în justiţie sunt încă multe de făcut şi acest adevăr nu poate fi acoperit cu spectacole televizate sau cu brutalitatea încălcării drepturilor", a concluzionat Traian Băsescu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii