Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:03 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Declaraţiile serii Traian Băsescu în prim-plan, la emisiunea “Ultimul cuvânt”

ro

24 Feb, 2015 21:08 1948 Marime text

Fostul preşedinte al României Traian Băsescu va răspunde în această seară întrebărilor lansate de Cătălin Striblea şi Ion Cristoiu într-o ediţie specială a emisiunii “Ultimul cuvânt”, difuzată pe B1 TV, de la ora 21:30.

După două luni de la încheierea mandatului, cel mai puternic om din ultimii zece ani revine în prim-plan. Cine e cu adevărat la putere şi cine în Opoziţie? La cine este cheia prin care se poate descifra scandalul Udrea? Şi cum s-a poziţionat preşedintele Iohannis in disputele ce vizeaza SRI?

UPDATE, ora 21.55

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat,  în cadrul emisiunii ”Ultimul cuvânt” de pe B1 TV, că a fost un șoc anunțarea axei noi București-Berlin-Washington de către Eduard Hellvig, explicând cât de greu a fost să devenim credibili pe plan internațional.

Totodată, Băsescu a spus că Hellvig nu este un om de încredere, apreciind că acesta, așa cum l-a trădat pe Antonescu, îl va trăda și pe Iohannis dacă îi va fi mai bine.

“Nu m-am uitat azi la televizor, nu îmi poate produce surprize prin ce spune (n.r. Eduard Hellvig). A fost surpriza nominalizării. Practic nu îl cunosc. Pentru mine un om care a început în politică ducând geanta lui Voiculescu, trădându-l pe Antonescu, mâine îl va trăda și pe Iohannis dacă îi va fi mai bine. Pentru mine a fost un șoc anunțarea axei noi București - Berlin – Washington”, a declarat Traian Băsescu.

“M-a surprins pentru că România are priorități de securitate națională și a fost o muncă teribilă să devenim foarte credibili în această abordare, parteneriatul cu SUA și implicit cu Marea Britanie, cu care am și semnat un parteneriat strategic. Ca securitate, cred ca primele semnale nu sunt cele mai bine. Încrederea o câștigi extraordinar de greu, cu costuri enorme”, a adăugat Traian Băsescu.

Fostul președinte a mai declarat că numirea lui Eduard Hellvig în fruntea Serviciului Român de Informații este greșită, precizând că România avea nevoie în fruntea SRI de "atlantiști".

"E o numire greșită, din punct de vedere al semnificației. România avea nevoie în fruntea serviciilor de doi atlantiști. Pe mine m-a interesat traseul lui profesional și politic, la Maior, era diplomat de carieră, era atașat euro-atlantismului, care dovedise la MApN, unde a fost secretar de stat, că a inteles politica NATO".

Citeşte şi Traian Băsescu, despre cazul Elenei Udrea: "Încerc să o conving că nu am abandonat-o”

Citeşte şi Fostul preşedinte Dacă și Iohannis face un mic efort, Ponta nu manânca ouă roșii la Palatul Victoria

Citeşte şi Traian Băsescu a vorbit despre implicarea SRI în lupta împotriva corupției
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii