Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:29 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traian Băsescu Nu am fost ofiţer de securitate

ro

06 Dec, 2012 00:04 1178 Marime text

Preşedintele Traian Băsescu a susținut azi, la ora 19.30, o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni. De altfel, USL l-a provocat pe şeful statului să iasă din nou cu declaraţii, prezentând mesajele de campanie care îl vizează pe Băsescu.

 Principalele declaraţii ale preşedintelui:

- Despre afirmaţia lui Ponta că aş fi fost ofiţer de contrainformaţii: E o afirmaţie gravă. Vă declar public şi fără niciun fel de reţinere si fără răspundere că nu am fost nici ofiţer de contrainformaţii, nici de securitate acoperit, nici ofiţer SIE sau SRI acoperit, n-am avut nicio astfel de calitate. Dacă aş fi făcut-o, nu m-ar fi impiedicat să exercit funcţia de preşedinte, dar ar fi trebuit să fac publică această calitate dintr-un motiv simplu: era o obligaţie morală şi, un om care a trecut prin calitatea de ofiţer intr-un serviciu, fie că e dinainte de Revoluţie sau după, poate rămâne un om cu dublă comandă. Or, in politică, atunci când ai fost ofiţer acoperit al unui serviciu de informaţii, nu ai decât o soluţie, să faci public, altfel poţi fi supus oricărei interpretări, oricărui şantaj şi nu poţi fi considerat un politician care îşi exercită liber funcţia. la această afirmaţie a lui Ponta răspund fără reţinere: N-am avut niciodată această calitate de ofiţer de securitate, lucrul ar fi extrem de grav, dar nu ilegal.

- Partea a doua a dreptului la replică: Vreau să vedeţi cutia de mesaje a USL pentru data de 5 decembrie, şi unde vedeţi subliniat cu roşu, e vorba de Traian Băsescu. În patru pagini, sunt menţionat de 25 de ori. Dar e foarte interesant că cel de ieri mă menţionează de 19 ori. Dar e unul foarte interesant care arată cât de mincinos e Victor Viorel Ponta, altfel dottore, cu coabitarea: Pe pagina 2 scrie: "Să veniţi la vot cât mai mulţi pentru înfrângerea lui Băsescu". Când e cinstit Ponta? Când vorbeşte de coabitare sau când face ţintă de campanie din preşedinte, care nu e în campanie? Trebuie să mă apăr, nu pot face o campanie pe seama mea şi eu să nu reacţionez. Încă un mesaj, ridicol deja, "Pentru ca Traian Băsescu să nu mai conteze in viata ta". Am contat mult in viata lui Ponta ca să ajungă premier dar nu stiu cât o să mai contez. Mesajele sunt absolut hidoase, de tip bolşevic, il definesc pe Ponta. Cu Antonescu n-am nicio surpriză, dar cu Ponta, care vrea să pară un doctor, un om instruit, cu masterate pe la Catania, message box-ul il descalifică.

- Actualul guvern e predispus la fraudarea alegerilor. Mai sunt 3 zile până la alegeri şi creează condiţii de fraudare prin neanunţşarea numărului de electori. E obligaţia guvernului să facă public numărul de cetăţeni români cu drept de vot. Ii atenţionez să nu uite pe cei 500.000 români cu domiciliul in străinătate. Ei trebuie incluşi în listele electorale permanente din diaspora.

- Atenţionez Guvernul că ia românilor dreptul de vot. Nu e posibil să îngădui votul militarilor, dar să nu dai drept de vot celor care au şederi statuate legal pe teritoriul altor state pe mai mult de 6 luni. E una ct de fraudă şi impedicarea votului. Avem studenţi care u rezidenta acolo unde e stabilită in paşaport, avem cercetători care se află la studii pentru mai mult de 6 luni, acestor oameni, doctorul Victor Viorel Ponta le-a interzis dreptul de vot.

 
Citeste AICI
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii