Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traian Băsescu, noi "contre" cu Victor Ponta

ro

18 Apr, 2015 19:21 1398 Marime text
Fostul preşedinte Traian Băsescu a criticat, azi, la Galaţi, reacţia lui Victor Ponta privind ameninţarea şefului Statului Major al armatei ruse la adresa României, spunând că premierul nu ar fi trebuit să răspundă cu declaraţii, ci să anunţe că România îşi întăreşte capacitatea de apărare.
   
”Am observat, sigur nu-i momentul unei critici pe această temă, dar am observat decalajul de înţelegere. Am văzut poziţia premierului Victor Ponta legată de ameninţarea pe care a făcut-o şeful Statului Major al armatei Federaţiei Ruse la adresa României, că este ţintă pentru armata Federaţiei Ruse. Şi el a răspuns cum răspundeam - cam pe tonul şi cu cuvintele pe care le utilizam eu când era vorba de Ucraina şi nu de ţara ta. Sigur, plagiatorul rămâne tot plagiator. Marea problemă este că atunci când vorbeşti de Ucraina - e un stat în afara NATO, un stat care nu era statul român şi un stat pe care noi tot timpul l-am considerat mult mai puternic decât noi din punct de vedere militar. Iar reacţiile pe care eu le aveam la vremea la care Federaţia Rusă susţinea separatiştii din estul Ucrainei, cum îi susţine şi acum, erau reacţii politice care nu necesitau alt tip de reacţie”, a spus Traian Băsescu.
 
El a mai spus că şefului Statului Major al armatei ruse nu ar fi trebuit să i se răspundă cu declaraţii, ci cu anunţuri care să arate că ”s-a mărit bugetul Apărării cu încă 0,2%”.
 
”Când şeful Statului Major al armatei Federaţiei Ruse nominalizează România ca ţintă nu i se răspunde cu declaraţii, ci cu anunţuri - se anunţă că s-a mărit bugetul Apărării cu încă 0,2%. Ăsta este un răspuns de stat responsabil care reacţionează la ameninţare. Nu ai de ce sa intri în dispute cu şeful Statului Major al armatei Federaţiei Ruse, ci pur şi simplu anunţi că îţi măreşti capacitatea de apărare prin finanţare suplimentară. Este o observaţie pe care o fac ca om bântuit de multe experienţe în cei zece ani cât am fost preşedintele României”, a mai spus Traian Băsescu.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii