Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:05 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traian Băsescu a promulgat legea privind confiscarea produselor aflate în legătură cu criminalitatea

ro

17 Apr, 2012 22:18 959 Marime text

Președintele Traian Băsescu a promulgat, marți, Legea pentru modificarea şi completarea Codului penal şi a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, referitoare la confiscarea produselor, instrumentelor şi altor bunuri aflate în legătură cu criminalitatea, potrivit Administrației Prezidențiale.

"Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat marţi, 17 aprilie a.c., Decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Codului penal și a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal", se arată într-un comunicat al sursei citate.

Legea privind confiscarea extinsă a averilor fusese adoptat, pe 27 martie, de Camera Deputaţilor, prin apel nominal, înregistrându-se 171 de voturi "pentru", după ce, iniţial, la votul electronic, proiectul nu a trecut.

Legea a fost adoptată în varianta Senatului şi prevede că se supun confiscării mai multe bunuri în cazul în care persoana care le deţine a fost condamnată pentru comiterea anumitor infracţiuni şi dacă fapta este susceptibilă să îi procure un folos material, iar pedeapsa prevăzută de lege este închisoarea de cinci ani sau mai mare.

Infracțiunile la care se referă această lege sunt proxenetismul, traficul de droguri şi precursori, traficul de persoane, la regimul de frontieră de stat, de spălare de bani, legislaţiei privind prevenirea şi combaterea terorismului, iniţierii sau constituirii a unui grup infracţional organizat.

 http://www.b1.ro/stiri/politica/traian-basescu-a-promulgat-legea-privind-confiscarea-produselor-aflate-in-legatura-cu-criminalitatea-25982.html

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii