Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:34 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traian Băsescu a pilotat în Turcia un avion F-16

ro

07 Feb, 2014 09:54 1488 Marime text
Preşedintele Traian Băsescu a pilotat un avion F-16, iar, la un moment dat, asupra aparatului de zbor s-a tras dintr-o aeronavă inamică.

Totul s-a întâmplat în Turcia, în ultima zi a vizitei de stat a preşedintelui, într-un simulator pentru instruirea piloţilor.

Vizitarea Centrului de simulare pentru instruirea piloţilor din Ankara a fost ultimul punct de pe agenda vizitei de stat în Turcia a preşedintelui Traian Băsescu.

Şeful statului a vizitat, alături de membri ai delegaţiei, un hangar în care se aflau avioane F-16 pentru instruirea Forţelor Aeriene Turceşti, iar apoi a fost condus la simulatorul de zbor.

După ce s-a aşezat, având în faţă bordul de comandă al avionului, preşedintele Traian Băsescu a intrat în simulatorul propriu-zis, mai precis o cupolă care simulează tot ce vede pilotul în jurul său în timpul zborului.

Lângă şeful statului s-au aflat în permanenţă cei doi oficiali militari turci, care i-au explicat ce trebuie să facă şi în ce situaţie de zbor se află.

Pe ecranul simulatorului s-a văzut că asupra avionului în care era preşedintele s-a tras.

Şeful statului a primit la Centrul naţional de simulare pentru piloţi o plachetă comemorativă şi un tablou cu stema României înconjurată de flori roşii. La ieşirea din Centru, preşedintele s-a fotografiat alături de membrii delegaţiei şi de reprezentanţii instituţiei.

Sursa: b1.tv
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii