Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:36 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE-Traian Băsescu a fost chemat la Parchetul Militar

ro

27 Apr, 2016 13:15 2099 Marime text
 
Fostul președinte Traian Băsescu s-a prezentat astăzi la Parchetul Militar, menționând că nu știe exact ce calitate are și că este vorba despre o reclamație a senatorului Ioan Ghișe.

"Nu știu calitatea. Din câte știu, este o reclamație a senatorului Ghișe", a spus Băsescu, când a ajuns la Parchet.

 

UPDATE, ora 14.18:


Senatorul Ioan Ghișe a afirmat că, astăzi, a fost la Parchetul Militar unde a dat o declarație cu privire la plângerea penală pe care a depus-o împotriva fostului președinte și a unor angajați ai Serviciului de Protecție și Pază.
 

"Am fost ieri, am stat trei ore și jumătate la Parchetul Militar, am citit conținutul dosarului și am dat o declarație. Am constatat că am depus plângerea în ianuarie 2013 și am fost audiat la Parchetul General (...) după un an de zile, adică în februarie 2014, au declinat competența prin ordonanță și au transferat dosarul la Parchetul Militar, pentru că plângerea penală a fost îndreptată de mine împotriva lui Traian Băsescu și împotriva lucrătorilor SPP care m-au agresat. Eu am îndreptat plângerea împotriva lui Traian Băsescu pentru că el exercita în mod abuziv funcția de președinte și este șeful dispozitivului de spp-iști care îi asigură protecția. Nu șeful militar, dar președintele României, potrivit Constituției și legii, este șeful CSAT, adică pe linie ierarhică militară este șeful tuturor militarilor din România", a declarat Ghișe, astăzi, la Antena 3.

 
La sfârșitul anului 2012, senatorul liberal Ion Ghișe anunța că îl va acționa în judecată pe Băsescu pentru infracțiunea de ultraj, după ce ofițerii SPP l-au îndepărtat de la recepția oferită la Palatul Cotroceni de Ziua Națională a României.
 

"Când am pus mâna la gât să scot cravata m-au imobilizat doi ofițeri SPP de brațe și m-au scos afară din mulțime, au răsturnat și o platformă pe care se aducea șampania, pentru că pe tricoul pe care îl aveam sub cămașă scrie 'Poporul a decis, Băsescu e demis și poporul este suveran'", explica Ghișe, la acea vreme.

 
El susținea că ar fi dorit un protest pașnic și nu să scandeze, ci doar să-și prezinte mesajul de pe tricou, considerând că recepția de Ziua Națională oferită de șeful statului de la acea vreme era un loc propice în acest sens.
 
Președinția a precizat la scurt timp după eveniment că senatorul Ghișe a fost îndepărtat de forțele de ordine de la recepția oferită la Palatul Cotroceni deoarece acesta ''a încercat să creeze un incident''.





 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii