Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:15 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tragedie în Italia. Trei români s-au înecat!

ro

23 May, 2016 01:25 2906 Marime text
Astăzi a fost o zi în care apele italiene şi-au luat tributul românesc. Trei tineri români și-au pierdut viața în două tragedii petrecute în două locuri diferite.
 
Prima tragedie i-a avut ca ”protagoniști” pe doi români, de 19 și, respectiv, 27 de ani, care s-au dus cu barca să facă o baie în râul Simeto, deoarece era timp frumos afară. Ei erau însoțiți de un alt român care, însă, a rămas în barcă. La un moment dat, cel rămas în ambarcaţiune a observat că cei doi nu mai ieşeau. A alertat Poliția printr-un apel la 112 şi, la fața locului au sosit de urgență pompierii, dar și scafandri. La scurt timp, în zonă şi-a făcut apariţia şi un elicopter care a survolat zona în speranţa că îi va localiza  pe cei doi români traşi de curentul puternic al râului.
 
După ceva timp, cei doi tineri au fost găsiți fără suflare, fiind descoperiți de scafandri din Catania, în apropierea locului unde săriseră în apă. Românul care rămăsese în barcă le-a spus anchetatorilor că inițial veniseră pe lac doar la pescuit, dar soarele i-a îmbiat la o baie. Din păcate... și ultima.
 
Cea de-a doua tragedie a avut loc în apropierea plajei Lanterna a Scoglitti din Ragusa. Un bărbat de 35 de ani, s-a dus să înoate cu un prieten de 44 de ani și și cu o adolescentă de 14 ani. Ei bine, fata a intrat în apa mării și, la un moment dat, a cerut ajutorul celor doi, strigând că se îneacă. Se pare că amândoi au încercat să o salveze pe fata luată de valuri.
 
Din fericire adolescenta este în afara oricărui pericol. Ea a fost salvată de un italian care se afla pe plajă și care e salvamar în timpul liber. Tot el a fost cel care i-a adus la mal și pe cei doi români. Din păcate, pentru bărbatul de 35 de ani nu s-a mai putut face nimic, potrivit blastingnews. Celălalt bărbat a fost resuscitat și a fost transportat la spital pentru investigații medicale suplimentare.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii