Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traficul feroviar între Austria și Germania va fi suspendat până mâine dimineață

ro

13 Sep, 2015 21:09 2039 Marime text
Circulația trenurilor în ambele sensuri între Austria și Germania a fost suspendată astăzi la inițiativa Germaniei, începând cu orele locale 17:00 (18:00, ora României) până mâine la orele locale 06:00 (07:00, ora României), informează EFE, citat de Agerpres.
 
"Niciun tren nu va mai circula din Austria către Germania. Germanii nu mai primesc niciun tren", a declarat o purtătoare de cuvânt a Companiei naționale a căilor ferate austriece, O-BB.
 
"Urmărind instrucțiunile autorităților federale, DB (Compania națională a căilor ferate germane) a întrerupt cu efect imediat circulația trenurilor între Austria și Germania, timp de 12 ore", a spus la rândul său un purtător de cuvânt al DB.
 
Suspendarea traficului feroviar survine în aceeași zi în care Germania a anunțat reintroducerea temporară a controalelor la frontierele interne ale UE, în special la cea cu Austria, țară pe unde intră sute de refugiați care fug de războaie sau sărăcie din țările din Orientul Mijlociu și Asia.
 
Potrivit agenției austriece de presă APA, circa 1.800 de pasageri, printre care și mulți refugiați, se aflau în drum spre Germania când a fost anunțată măsura suspendării traficului feroviar. În același timp, în Austria continuă să intre dinspre Ungaria mii de refugiați care au urmat așa-numita Rută a Balcanilor, care traversează Turcia, Grecia, Macedonia, Serbia și Ungaria.
 
Un purtător de cuvânt al poliției austriece a declarat că, până la noi ordine, se va continua cu protocolul urmat până acum: transportarea refugiaților la Viena și în alte orașe austriece, de unde majoritatea își continuă drumul către destinația lor principală, Germania.
 
Helmut Marban, purtător de cuvânt al poliției din landul austriac Burgenland, aflat la granița cu Ungaria, a dat asigurări că refugiații nu vor fi trimiși înapoi cu forța. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii