Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:23 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traficul de mărfuri din porturile maritime, afectat de nivelul scăzut al Dunării

ro

11 Aug, 2015 19:12 1449 Marime text
 
Nivelul scăzut al Dunării afectează traficul de mărfuri, în prima săptămână a lunii august înregistrându-se o scădere cu 50% a numărului de nave care au fost operate în porturile maritime, a declarat, astăzi, directorul Administrației Porturilor Dunării Maritime (APDM) Galați, Luigi Marius Ciubrei, potrivit Agerpres.

„În prima săptămână a lunii august am avut trei-patru avizări de operare în porturi, media pe primele șase luni fiind de șapte-opt avizări pe săptămână, adică intrare la operare și ieșire din port. Săptămâna aceasta, însă, a început promițător și sper să se continue tot așa. Numai marți au fost avizate la intrarea în porturile Galați și Brăila un număr de 12 nave maritime pentru diverse operațiuni", a precizat directorul APDM Galați.

Ciubrei a mai spus că se intervine ori de câte ori este nevoie pentru asigurarea adâncimilor necesare efectuării operațiunilor portuare în condiții optime.

„APDM Galați a intervenit pentru asigurarea adâncimilor minime în porturile maritime. Se intervine în continuare în porturile Brăila și Mineralier din Galați", a spus Ciubrei.

El a adăugat că agenții economici care desfășoară activități pe Dunărea fluvială sunt afectați de nivelul scăzut al apei.

„Normal că sunt probleme pe Dunărea fluvială cu asigurarea adâncimilor. Navele care vin cu marfă dinspre Constanța spre Serbia, Austria sau chiar și România, în zona de sus, sunt afectate de scăderea bruscă a Dunării. În acest sens, ei nu mai pot încărca unitățile de transport la capacitatea normală, ci la o capacitate mai mică, pentru că trebuie să navige pe unele zone unde adâncimea apei este de 1,8—1,5 metri. Așa apar pierderile pentru armatori și operatori economici", a mai spu Ciubrei.



Sursa: Agerpres
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii