Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trafic intens pe autostrada Soarelui. Ce ne sfătuiesc politiştii de la rutieră!

ro

24 Jul, 2016 10:43 1773 Marime text
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră (9,45), pe autostrada A2, traficul rutier este mai intens pe sensul de mers București — Constanța, deoarece mulți automobiliști se îndreaptă către stațiunile de la Marea Neagră, unde urmează să fie cazați. După ora 12:00 (când se încheie ziua hotelieră), circulația se va intensifica în sens invers, pentru că alți participanți la trafic vor porni către casă.
Pe autostrada A2, cel mai aglomerat este, de regulă, după ora 16,30, când majoritatea automobiliștilor pornesc la drum, direct de pe plajă. În ultimele două duminici, în intervalul orar 17,00-18,00, s-au produs tamponări în lanț. Însă, intervalul orar de risc se poate decala, în funcție de diverși factori (spre exemplu, dacă se înnorează sau dacă vântul începe să bată cu putere, numeroși automobiliști vor pleca de pe plajă direct către casă, în același timp).
Pentru a nu se forma coloane de autovehicule la statia de taxare de la Fetești, amintim conducătorilor auto că prin stația de taxare se poate trece liber, în ambele sensuri, cu obligativitatea ca taxa de pod să se plătească înainte sau ulterior trecerii, până a doua zi, la ora 24, la oricare dintre stațiile autorizate de distribuire a carburanților sau prin SMS, de pe telefonul mobil, la numărul 7577 . Polițiștii rutieri care patrulează pe autostradă au constatat că, inclusiv astăzi, mulți conducători auto opresc nejustificat pe banda de urgență, creând situații periculoase. Din statisticile accidentelor rutiere produse pe autostrăzi reiese că sunt frecvente cazurile în care autovehicule oprite pe banda de urgență au fost lovite de altele. Conducătorii auto care au provocat aceste accidente fie au fost neatenți sau obosiți, fie nu au observat autovehiculele oprite din cauza vizibilității reduse (ceață, întuneric, lumină solară puternică etc.).
Pe banda de urgență pot circula doar autovehiculele cu regim prioritar care se deplasează la intervenții sau în misiuni cu caracter de urgență.
În cazul unei pene sau defecțiuni tehnice, porniți luminile de avarie, echipați-vă cu vesta reflectorizantă, scoateți pasagerii din autovehicul în afara părții carosabile și amplasați triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanțe mai mari !
Amintim că, oprirea nejustificată sau circulația pe banda de urgență a autostrăzilor se sancționează cu trei puncte de penalizare și cu amendă prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni (4 sau 5 puncte-amendă).
 
 
Pentru prevenirea evenimentelor nedorite în trafic, conducătorii auto care se deplasează pe autostrăzi sunt sfătuiți:
ˇ să păstreze în mers o distanță corespunzătoare, care să le permită să oprească în condiții de siguranță;
ˇ să respecte limitele legale de viteză;
ˇ să folosească luminile de întâlnire;
ˇ să se asigure și să semnalizeze când schimbă banda de circulație;
ˇ să pună în funcțiune luminile de avarie când încheie o coloană care oprește sau încetinește brusc;
ˇ să acorde prioritate la ieșirea din spațiile de servicii;
ˇ să nu circule sau să oprească pe banda de urgență, exceptând cazurile justificate;
ˇ în cazul în care observă, la plecare, că numărul de autovehicule aflate în trafic este foarte mare, să aștepte până ce intensitatea circulației mai scade.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii